Здравейте,

Безработна съм и ще се регистрирам в бюрото по труда. Интересува ме за времето, в което взимам обезщетение за безработица дали съм осигурена - било то при болест да мога да ползвам здравните услуги на държавата или било то за едно бъдещо майчинство. Ако съм осигурена, за изчисляване на майчинството минималната работна заплата ли се взима за периода изкаран на трудовата борса? И за да получавам добро майчинство трябва ли преди да родя да съм на трудов договор от 1, 2 или повече месеца непосредствено преди раждането?

Благодаря!
Благодаря за информацията!
Т.е. да разбирам, че ще получавам например за 5 години стаж 6 месеца обезщетение по 60% от средното брутно възнаграждение за последните 24 месеца, нали?
Здравейте,
За освобождаване по чл.71 може ли човек да се регистрира в бюрото по труда, какво обезщетение ще получава и за колко време?
Изобщо изгодна ли е тази позиция за работника или е по-добре да си тръгне по взаимно съгласие от гледна точка на бюрото по труда?
Здравейте,

Предстои ми да бъда освободена по време на изпитателния срок и ми предлагат следните две опции: 1- по взаимно съгласие без предизвестие или 2- без предизвестие в полза на работодателя. Интересувам се и в двата случая какво обезщетение бих получавала за безработица и за колко време, за да мога да взема решение.

Благодаря!